Toestelturnen meisjes

Vliegen aan de damesbrug, turnen op de balk of acrobatische reeksen aan de grond? Toestelturnen is de populairste gymdiscipline bij meisjes. Het is een individuele sport waar aan vier toestellen geturnd wordt: de damesbrug, balk, grond en sprong. 

Aan de damesbrug zwaaien de gymnasten van de ene legger naar de andere en voeren ze intussen indrukwekkende salto's uit. Op de 10 cm brede balk laat de gymnast zoveel mogelijk acrobatische technieken zien zonder het evenwicht te verliezen. De sierlijkheid, persoonlijkheid en techniek van de turnster wordt getoond tijdens de grondoefening. Zowel tempo als originaliteit en presentatie zijn hier belangrijk. Aan de sprong zien we dan weer de explosiviteit van de turnster in actie. 

Je leert er rollen, op je handen staan, springen over toestellen en je ontwikkelt kracht, lenigheid, vormspanning en coördinatie. 

Toestelturnen, elegantie en kracht in perfecte combinatie!


Zoek een club in de buurt

Op zoek naar een club waar je aan de slag in de discipline Toestelturnen meisjes? Je kan terecht bij één van de meer dan 320 Gymfed-clubs. Bezoek de clubwebsites voor meer info over de lessen en locaties!

Een specifieke vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!