Toestelturnen jongens

Krachtelementen in de ringen, vliegen over het rek en spectaculaire salto's tijdens de grondoefening. In de discipline Toestelturnen jongens leer je als gymnast turnen op zes toestellen: grond, paard met bogen, ringen, sprong, herenbrug en het rek.

Sprongkracht en coördinatie zijn twee sleutelwoorden om een grondoefening tot een goed einde te brengen. Aan het paard met bogen worden dan weer het evenwicht en de beheersing van de sporter op de proef gesteld. Aan de ringen draait het om de krachtelementen en bij de sprong staat de explosiviteit van de sporter centraal. De gymnasten maken hier één of meerdere salto’s en schroeven vooraleer ze op hun voeten landen. De herenbrug bestaat uit 2 evenwijdige houten leggers waaraan zowel gesteund als gehangen wordt met één of meerdere salto's als afsprong. Ten slotte turnen de jongens ook aan het rek, spectaculaire vluchtelementen en extreem hoge afsprongen zijn hier de key tot succes.

In deze discipline leer je springen, steunen en hangen en heb je niet alleen durf maar ook voldoende kracht nodig. 

Toestelturnen jongens, krachtelementen en spectaculaire salto's!


Zoek een club in de buurt

Op zoek naar een club waar je aan de slag kan in de discipline Toestelturnen jongens? Je kan terecht bij één van de meer dan 320 Gymfed-clubs. Bezoek de clubwebsites voor meer info over de lessen en locaties!

Een specifieke vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!