Ritmiek

In de discipline Ritmiek wordt er geturnd op muziek en werk je met vijf verschillende tuigen: touw, hoepel, bal, knotsen en lint. De jongste gymnasten brengen een oefening op muziek, maar zonder tuigen. De turnster heeft een goede coördinatie nodig om de tuigen te werpen en te vangen. De oefeningen worden gecombineerd met evenwichtselementen, draaien en pivots. Ook ballet maakt een belangrijk deel uit van de opleiding van deze turnster.

Ritmiek kan zowel individueel als in groep beoefend worden. Op competitief niveau vraagt ritmiek heel veel trainingsuren, als recreant kan je reeds vanaf één trainingsmoment bij één van de Gymfed-clubs terecht.

De combinatie van dans, elegante bewegingen en choreografie maakt het vooral populair bij meisjes. Ben je lenig, hou je van sierlijkheid en heb je gevoel voor ritme? Sluit je dan aan bij een ritmiekclub!

Ritmiek, elegantie en lenigheid ten top!


Zoek een club in de buurt

Op zoek naar een club waar je aan de slag kan in de discipline Ritmiek? Je kan terecht bij één van de meer dan 320 Gymfed-clubs. Bezoek de clubwebsites voor meer info over de lessen en locaties! Een specifieke vraag? 

Aarzel niet om ons te contacteren!