Kleuterturnen

In onze clubs leren kleuters op een kwalitatieve, leuke en gevarieerde manier bewegen. Ze worden voorbereid en warm gemaakt om gymnastiek te blijven beoefenen én de basis voor een levenslang sporten wordt gelegd. Leuke en gevarieerde lesinhouden in verschillende domeinen en bewegingsthema’s bieden bewegingskansen die noodzakelijk zijn om de brede motorische ontwikkeling te stimuleren.

Kinderen het plezier van sporten en bewegen laten ontdekken is een prioriteit in het kleuterturnen. Ze krijgen de kans om op een leuke en kwaliteitsvolle manier te bewegen, waarbij ze op ontdekking kunnen gaan, openbloeien, zelfvertrouwen ontwikkelen, plezier beleven én leren. 

Kidies, elke kleuter in actie

Met het kleuterprogramma Kidies gaan de Gymfed-clubs aan de slag om gevarieerde lesinhouden aan te bieden in verschillende domeinen. Hierbij wordt zowel de algemene motorische ontwikkeling gestimuleerd alsook worden de eerste gymnastiek specifieke vaardigheden aangeleerd. 

Gevarieerd bewegen in de kindertijd stimuleert het levenslang sporten! 


7 redenen waarom turnen goed is voor je kleuter

1. Ze leren bewegen en sporten in groep

2. Ze worden gestimuleerd in hun algemene motorische ontwikkeling

3. Ze maken kennis met de eerste gymnastiekbewegingen

4. Ze leren bewegen op een leuke en gevarieerde manier

5. Ze krijgen bewegingskansen binnen verschillende bewegingsthema's

6. Ze leggen een basis voor een levenslang sporten

7. En bovenal vinden ze het supertof


Zoek een club in de buurt

Op zoek naar een club waar je met jouw kleuter aan de slag kan? Je kan terecht bij één van de meer dan 320 Gymfed-clubs. Bezoek de clubwebsites voor meer info over de lessen en locaties! 

Een specifieke vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!